• Головна
  • Енергетика
  • Польська нафтопромисловість постраждала через відмову від російської нафти: як це планують компенсувати

Польська нафтопромисловість постраждала через відмову від російської нафти: як це планують компенсувати

Польська нафтопромисловість постраждала через відмову від російської нафти: як це планують компенсувати

Зараз Naftoport імпортує переважно нафту з Саудівської Аравії та Північного моря

Naftoport, польський нафтовий термінал у Гданську, планує ще один рік рекордних обсягів і хоче побудувати новий причал для супертанкерів, оскільки десятиліттями домінуюча роль Москви в Польщі та східній Німеччині завершується.

У першій половині 2023 року Naftoport обробив майже 18 мільйонів метричних тонн нафти і може отримати понад 36 мільйонів цього року проти рекордних 24,5 мільйонів у 2022 році, оскільки нафтопереробники, підключені до північної мережі нафтопроводів «Дружба», побудованої в радянські часи, припиняють купувати російську нафту, сказав генеральний директор компанії Анджей Бжозка, пише Reuters.

Зараз Naftoport імпортує переважно нафту з Саудівської Аравії та Північного моря для живлення чотирьох нафтопереробних заводів у Польщі та Німеччині.

«Є можливість для додаткового обсягу понад 36 млн тонн. Ми визначаємо нові 100% нашої потужності з нашими постійними клієнтами, але ми готові тестувати нові рівні, хоча це залежить від наших клієнтів і акціонерів», - сказав Бжозка.

Клієнтами терміналу є польська компанія Orlen, яка управляє нафтопереробними заводами в Плоцьку та Гданську. Вона також обробляє нафту, перероблену на заводі Leuna у східній Німеччині для Total і Shell для живлення нафтопереробного заводу Schwedt, який традиційно постачає 90% палива, що використовується в столиці Німеччини Берліні.

Orlen функціонує як частина Naftoport з 1992 року, але бере свій початок у 1970-х років, коли комуністична Польща, сателіт СРСР, почала купувати нафту в Лівії та Ірану для забезпечення нафтопереробного заводу, побудованого в Гданську.

Обсяги зросли після того, як Росія вторглася в Україну, і нафтопереробники збільшили споживання неросійської сирої нафти. Минулого місяця ЄС заборонив транспортувати російську нафту північною ділянкою нафтопроводу «Дружба».

Припущення, що Москва не зможе відновити свій статус постачальника, виправдовує плани Naftport додати причал для обслуговування супертанкерів, щоб збільшити потужність до 45 мільйонів тонн нафти на рік у 2029 році.

З додатковими потужностями Naftoport міг би переробляти понад 90% нафти, що використовується нафтопереробними заводами в Плоцьку, Гданську, Шведті та Леуні.

«Ми припускаємо, що ситуація, створена нашим східним сусідом, який підштовхнув Польщу до використання морської нафти, триватиме роками або навіть десятиліттями, доки не припиниться те, що називається кінцем сирої нафти. Тому заплановане збільшення потужностей», – сказав Анджей Бжозька.

Нагадаємо, за даними Міжнародного енергетичного агентства, зростання глобального попиту на нафту майже припиниться в найближчі роки та досягне піку цього десятиліття. А споживання в Китаї сповільниться після початкового відкладеного відновлення.

Енергетики

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності