• Головна
  • Україна
  • Укренерго попередило про відключення на Львівщині після ракетного удару

Укренерго попередило про відключення на Львівщині після ракетного удару

фото умовне

Через пошкодження енергетичної інфраструктури у Львівській області можливі вимушені відключення електроенергії у вечірні години.

У середу, 8 травня, на Львівщині, а також по всій Україні можливі вимушені відключення електроенергії через масову ракетну атаку росіян. Про це повідомили в Укренерго.

Обмеження буде з 18:00 до 23:00

Внаслідок атаки ворога пошкоджено теплові та гідроелектростанції у Львівській, Вінницькій, Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Івано-Франківській областях. Через завдані пошкодження в енергосистемі утворився дефіцит потужності, тож для його покриття диспетчери "Укренерго" вживають усіх можливих заходів, зокрема імпорт електрики з європейських країн. Однак, в компанії повідомляють, що цього може виявитися недостатньо, тому ввечері з 18:00 до 23:00 можуть знадобитися обмеження для побутових та промислових споживачів по всій Україні. Графіки відключень в областях будуть оприлюднені місцевими обленерго.

Через бойові дії та атаку є знеструмлення у 9 областях

Через бойові дії є нові знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Миколаївській, Полтавській, Харківській, Сумській областях. Ремонтні бригади вже працюють над відновленням пошкодженого обладнання. Наразі через бойові дії внаслідок російських обстрілів залишаються знеструмленими 411 населених пунктів у різних областях України."

Нагадаємо, під час нічної атаки, 8 травня, по Львівщині росіяни пошкодили два об’єкти енергетичної інфраструктури у Червоноградському та Стрийському районах.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності