Ракетна атака по Львівщині 08 травня: що відомо

Ракетна атака по Львівщині 08 травня

Росія запустила крилаті та балістичні ракети

У ніч на середу, 08 травня Росія здійснила черговий масовий обстріл України крилатими ракетами та безпілотниками. Повітряні цілі фіксували на Львівщині, зокрема поблизу Львова, у Стрийському та Червоноградському районах.

Тривогу в області оголошували двічі

Повітряна тривога на Львівщині була оголошена о 4 ранку. Через годину начальник Львівської ОВА Максим Козицький підтвердив, що в області працює ППО. Згодом він повідомив, що крилаті ракети прямували в напрямку Львова, однак змінили маршрут: “Деякі ракети змінили курс. Рухаються на Стрийщину. Також фіксують повітряні цілі у напрямку Червоноградського району”. Наразі інформації про кількість збитих ракет, а також про уражені об’єкти на території Львівщини нема.

О 06:03 на Львівщині оголосили про відбій повітряної тривоги, однак через 23 хвилини оголосили нову — через зліт носія аеробалістичних ракет “Кинджал” МІГ-31К. За інформацією Максима Козицького, він здійснив пуск ракети у напрямку Стрия. О 06:55 на Львівщині оголосили відбій повітряної тривоги.

Міністр енергетики України Герман Галущенко повідомив, що метою ворожого обстрілу знову стала енергетична система України: “Атаковані об’єкти генерації та передачі електроенергії у Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано-Франківській, Вінницькій областях. Наслідки уточнюються. Енергетики вже працюють над їх ліквідацією”. Він також нагадав, що в таких умовах українці мають ощадливо використовувати електроенергію.

Згодом начальник Львівської ОВА Максим Козицький повідомив, що під час російської атаки постраждали два об’єкти енергетики у Червоноградському та Стрийському районах області. Обійшлося без жертв та постраждалих.

Нагадаємо, попередня ракетна атака по Львівщині відбулась у ніч на 27 квітня. Тоді росіяни атакували Львівщину крилатими ракетами різного класу та аеробалістичними ракетами “Кинджал“. Воїнам ПвК “Захід“ вдалося знищити три крилаті ракети, проте уникнути влучань по енергетичній інфраструктурі області не вдалося. Пошкоджень зазнали два об’єкти енергетики на Стрийщині та Червоноградщині.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності