Ракетна атака на Львівщину 24 березня: що відомо

Ракетна атака на Львівщину 24 березня

Робота ППО на Львівщині та вибухи у Стрию: перші наслідки повітряної атаки 24 березня

Росія здійснила масований ракетний обстріл Львівської області зранку 24 березня. Станом на 06:00 офіційно повідомляли про роботу протиповітряної оборони, інформації про влучання нема.

Упродовж ночі та ранку Повітряні сили ЗСУ та начальник Львівської ОВА Максим Козицький кілька разів попереджали про групи крилатих ракет, які залітали на Львівщину із сусідніх областей, пролітали над Львовом та прямували у напрямку Стрия. У Стрию місцеві мешканці повідомляють про серію вибухів.

За кілька годин перед атакою крилатих ракет над Львівщиною фіксували загрозу ударних БПЛА. Повітряна тривога на Львівщині була оголошена о 03:30. Відбій оголосили о 06:07.

На Львівщину летіли близько двадцяти ракет і сім «шахедів», розповів міський голова Львова Андрій Садовий. За його словами, у Львові влучань не зафіксовано.

Голова Львівської ОВА Максим Козицький згодом зазначив, що «шахеди» та ракети атакували обʼєкт критичної інфраструктури у Львівській області. Виникла пожежа. За його словами, на місці працюють вогнеборці. Станом на ранок інформації про постраждалих не надходило, стверджує Козицький.

Після 09:30 росіяни завдали по Львівщині повторного ракетного удару. Вдарили балістикою, цілилися у місце попереднього влучання.

Після ракетної атаки стало відомо про пошкодження об’єктів «Нафтогазу» на заході України. Про це заявив керівник компанії Олексій Чернишов, але подробиць не вказав. За його словами, постраждалих немає.

Ракети летіли не лише на Львівщину

Окрім Львівщини, вибухи також лунали в Києві, над містом збили близько десятка ракет, повідомила Київська міська військова адміністрація. В Деснянському районі уламки впали на територію лісових насаджень. У Шевченківському районі

— на територію паркової зони та на територію житлової забудови. Зафіксовано пошкодження фасаду багатоповерхового житлового будинку. Без загорання. Інформація щодо постраждалих відсутня.

За інформацією Повітряних сил, росіяни випустили по Україні 29 крилатих ракет і 28 «шахедів». ППО збила 18 ракет і 25 «шахедів».

Нагадаємо, попередній ракетний удар по Львівщині росіяни завдали 15 лютого. Тоді внаслідок нього постраждали троє людей. Вибухова хвиля вибила понад 400 вікон, пошкодила 18 житлових будинків, дві школи й один дитячий садок.

Загалом від початку повномасштабного обстрілу Росія здійснила 41 ракетний обстріл Львівщини. Від ворожих атак загинули 24 цивільні людини, а 126 — були травмовані.

Новина доповнюється

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності