• Головна
  • Новини Львова
  • Від ракетного удару по Львову постраждали троє людей, на місці влучання виникла пожежа

Від ракетного удару по Львову постраждали троє людей, на місці влучання виникла пожежа

Вибиті вікна після атаки росіянами Львова, 15 лютого 2024, фото Ігоря Зінкевича

Від вибуху вибиті вікна у вісімнадцяти житлових будинках

Унаслідок ракетного удару по Львову, якого росіяни завдали вранці 15 лютого, постраждали троє людей, повідомив голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

За його словами, серед постраждалих — чоловік та жінка, які живуть у будинках на Науковій. У них різані рани. Допомогу їм надали на місці.

«Ще одного чоловіка з гематомою надбрівної ділянки госпіталізували. Це також мешканець одного з будинків, які постраждали від вибухової хвилі», — додав голова ЛОВА.

Він також підтвердив інформацію про влучання у Львові. «Триває пожежа.

У 16 житлових будинках на Науковій вибуховою хвилею вибило частину вікон, пошкоджені машини, які були припарковані поруч», — написав Козицький.

Пізніше мер Львова Андрій Садовий зазначив, що загалом вибито понад 400 вікон, пошкоджено 18 житлових будинків, дві школи й один дитячий садок. Як уточнили в управлінні освіти міста, пошкодження є у дитячому садочку №165,  школі №45 та приватній «Школі вільних та небайдужих».

Також, як додав очільник ЛОВА, ракета влучила у землю неподалік житлових будинків на Науковій. Пошкоджені вікна у житлових пʼяти- та девʼятиповерхівках, і вікна у центрі зайнятості.

За його словами, зараз на місці працюють всі служби.

Згодом Міністерство енергетики України повідомило, що ворожий обстріл суттєво пошкодив кілька об’єктів обленерго у Львові, зокрема трансформаторну підстанцію. Внаслідок цього знеструмлено один з об’єктів інфраструктури.

Нагадаємо, росіяни вранці 15 лютого завдали масованого ракетного удару по Україні крилатими й балістичними ракетами. Окрім Львова, вибухи лунали на Хмельниччині, Івано-Франківщині, у Києві, Дніпрі, Запоріжжі та Миргородському районі Полтавщини.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності