У Львові пролунала серія вибухів: росіяни завдали масованого ракетного удару

Вибиті вікна в житлових будинках після ракетного удару росіян по Львову, 15 лютого 2024, фото Ігоря Зінкевича

Садовий повідомив про влучання у Львові

Вранці в четвер, 15 лютого, у Львові пролунала серія вибухів. Їх чули у різних районах міста. Це сталося під час повітряної тривоги. Згодом стало відомо, що є влучання.

Перший вибух у Львові пролунав о 06:30, пізніше було ще кілька вибухів з невеликим інтервалом. Подробиць наразі немає.

Повітряну тривогу на Львівщині оголосили о 05:01, перед цим Повітряні сили повідомили про пуск росіянами крилатих ракет Х-101/555/55 з літаків стратегічної авіації.

За словами мера Львова Андрія Садового, у місті є влучання. За попередньою інформацією, у кількох будинках Львова на вулиці Науковій вибуховою хвилею повибивало вікна. Від ракетного удару по Львову постраждали троє людей.

«За попередньою інформацією, на наш регіон летіло понад 10 ракет. ППО добре відпрацювали цю атаку, але все ж маємо одне влучання у об’єкт інфраструктури. Вибуховою хвилею вибило вікна у житлових будинках на вулиці Науковій, також зачепило школу. На місці працюють оперативні служби. Встановлюємо наслідки атаки», — додав Садовий.

За його словами, автобуси тимчасово курсуватимуть по вулиці Володимира Великого. Трамвай їздить без змін. Депутат Львівської міськради Ігор Зінкевич також повідомив, що в 06:55 поліція перекрила Наукову біля «Сільпо».

Пізніше голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький повідомив про повне перекриття Наукової. О 10:35 проїзд Науковою в напрямку Кульпарківської відкрили. Близько 12:18 рух по Науковій відновив міський громадський транспорт. Автобуси №№10, 14, 23,25, 27, 32 та тролейбус №22 курсують за звичними маршрутами.

Крім згаданих ракет, росіяни також запускали «Калібри» та балістичні ракети. Вибухи лунали на Івано-Франківщині, Хмельниччині, у Києві, Дніпрі та Запоріжжі. На Хмельниччині є ушкодження цивільних об’єктів, зазначили в обласній військовій адміністрації. Перший заступник голови Хмельницької ОВА у коментарі «Суспільному» повідомив про двох постраждалих які перебувають у стані середньої важкості.

Про збиття ракети над Івано-Франківською областю повідомила голова обласної військової адміністрації Світлана Онищук. За її інформацією, внаслідок падіння уламків відбулося незначне загорання покрівель господарських будівель. Завдяки оперативній роботі рятувальників пожежу ліквідовано. Онищук уточнила, що жертв або серйозних руйнувань немає. ДСНС уточнила, що це сталося в Рогатинському районі.

У Запоріжжі є влучання в об’єкт інфраструктури, за останніми даними шестеро людей отримали поранення. У Києві працювала ППО, всі ракети, які летіли на столицю, збили, повідомили в Київській міській військовій адміністрації.

Також є влучання у складське приміщення в Миргородському районі на Полтавщині. Виникла пожежа, постраждалих немає, повідомив голова Полтавської ОВА Філіп Пронін.

Загалом росіяни зранку 15 лютого випустили по Україні 26 ракет різних типів, 13 з них збила ППО.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності