Львівські вибухотехніки знешкодили збиту російську ракету, яка впала на Стрийщині

Скріншот із відео

Після знешкодження ракети утворилася кількаметрова вирва

На Львівщині у Стрийському районі працівники ДСНС знищили бойову частину ракети, яка 7 лютого впала поблизу житлових будинків і не вибухнула, повідомив голова Львівської військової адміністрації Максим Козицький, у четвер, 8 лютого.

За словами Козицького, у середу, 7 лютого, фахівці протиповітряної оборони підбили ракету на підльоті до житлових будинків. Вона впала за 400 метрів від домівок. Наступного дня її бойову частину знищили фахівці ДСНС безпосередньо на місці падіння.

У п’ятницю, 9 лютого, поліція Львівщини оприлюднила відео зі знешкодженням ракети Х-101. Її бойова частина важила близько 400 кг. Вибухотехніки підірвали ракету в чотириметровій ямі.

“Для знищення бойової частини ракети ми відтранспортували її у більш безпечне місце. Там викопали яму глибиною близько чотирьох метрів. За допомогою електричної мережі ракету вдалося підірвати. Територія безпечна, вибухонебезпечні залишки знищені”, — розповів т.в.о.начальника Управління вибухотехнічної служби поліції Львівщини полковник поліції Андрій Штангрет.

Нагадаємо, у середу, 7 лютого Росія атакувала Україну крилатими ракетами з літаків Ту-95МС. Одна ракета влучила в промисловий об’єкт у Дрогобицькому районі, а іншу сили ППО збили на Стрийщині, частина ракети впала і не здетонувала.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності