• Головна
  • Війна
  • Внаслідок російської атаки у кількох містах України лунали вибухи, є постраждалі та загиблі

Внаслідок російської атаки у кількох містах України лунали вибухи, є постраждалі та загиблі

Сліди від ракети у небі
Фото: Gettyimages

У Києві повідомляють про одинадцятьох поранених людей, а у Миколаєві один чоловік загинув

Чергова повітряна атака Росії на Україну спричинила руйнування у щонайменше трьох містах. Станом ранок 7 лютого про руйнування повідомили обласні адміністрації Києва, Харкова та Миколаєва. Також повідомляють про щонайменше трьох поранених людей та одного загиблого.

Вранці у середу, 7 лютого, росіяни атакували Україну крилатими ракетами з літаків Ту-95МС. Внаслідок атаки у Дніпровському районі Києва пролунав вибух. Після цього на місце влучання викликали медиків. Наразі відомо про двох поранених у Дніпровському районі столиці, їм медики надали необхідну допомогу на місці. Ще одна жінка постраждала внаслідок пожежі в багатоповерхівці у Голосіївському районі, її госпіталізували, повідомив мер Києва Віталій Кличко.

“Внаслідок ворожої атаки уламками ракети в столиці пошкоджені дві високовольтних лінії. Частина споживачів на лівому березі наразі без електроенергії. Пожежно-рятувальний підрозділ прямує в Голосіївській район, там горять автомобілі та приміщення СТО”, — додав Віталій Кличко.

Станом на 10:00 у Києві було відомо про 13 постраждалих. 10 з них, в тому числі вагітну жінку, госпіталізували в Голосіївському районі. Троє людей постраждали в Дніпровському районі. Двох із них госпіталізували, одному медики надали допомогу на місці, розповів Віталій Кличко.

Миколаїв ворог атакував ударними безпілотниками типу Shahed-136/131 та ракетами повітряного базування. Начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив, що внаслідок влучання близько 20 житлових будинків зазнали пошкоджень. Одного чоловіка госпіталізували через отримані поранення — у нього були важкі мінно-вибухова та черепно-мозкова травми. Згодом постраждалий помер в лікарні.

“На ділянці підземного газопроводу сталося займання. Крім того, на території інфраструктурного об’єкту пошкоджено й виникла пожежа технічної споруди. Наразі займання локалізовано”, — розповів Віталій Кім.

По Харківщині армія окупантів завдала щонайменше чотири ракетні удари. Наразі у Харківській ОВА повідомляють про влучання у Слобідському районі обласного центру. Там пошкодилась нежитлова інфраструктура. Місця влучань оглядають рятувальники. Наразі відомо про двох постраждалих.

Оновлено. Станом на 9:40 кількість поранених у столиці зросла до одинадцяти. Шістьох жителів 18-поверхівки у Голосіївському районі, в якій сталася пожежа внаслідок ракетної атаки, госпіталізували. Одна з постраждалих — вагітна жінка. У Дніпровському районі постраждали п’ятеро людей. Трьох з них госпіталізували, ще двом медики надали необхідну допомогу на місці. На всіх місцях влучань працюють екстренні служби.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності