• Головна
  • Війна
  • Росіяни атакували Одесу дронами-камікадзе, є руйнування й поранені

Росіяни атакували Одесу дронами-камікадзе, є руйнування й поранені

Рятувальники працювали на місці влучань дронів та їхніх уламків в Одесі, 25 січня 2024, фото ГУ ДСНС в Одеській області

Шестеро людей отримали поранення під час дронової атаки росіянами Одеси

Росіяни пізно ввечері в середу, 24 січня, двічі атакували Одесу дронами-камікадзе Shahed 136/131, унаслідок чого є руйнування, ще шестеро людей отримали поранення.

«Російські терористи двічі атакували Одесу ударними дронами. Незважаючи на результативну і плідну роботу ППО із відбиття ворожих атак, на жаль, в Одесі є влучання в промисловий об'єкт, пошкодження житлових будинків та цивільної інфраструктури», — повідомив вранці 25 січня голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

ВІДЕО: рятувальники ліквідували наслідки ворожої атаки по Одещині в ніч з 24 на 25 січня. Фото та інформація за посиланням http://surl.li/psuiu

Posted by Головне управління ДСНС України в Одеській області on Wednesday, January 24, 2024

Як уточнили в Силах оборони півдня України, росіяни влучили у складське приміщення меблевого комбінату в промисловому районі Одеси. Спалахнула потужна пожежа через велику кількість легкозаймистих речовин. Чоловіка, що поруч проїжджав на велосипеді, ударною хвилею зкинуло на землю, він отримав поранення уламками різних предметів, що розліталися від вибуху. Йому вже надали медичну допомогу, чоловік лікується амбулаторно.

Загалом на півдні України військові збили 11 з 14 дронів (10 на Одещині, 1 — на Миколаївщині).

«Збиті дрони за інерційною траєкторією долітали до житлових кварталів. Один з них, влучивши у частково заселену багатоповерхову новобудову в Хаджибейському районі Одеси, спричинив пожежу. Пошкоджено кілька квартир, одна людина отримала опіки, госпіталізована. Ще один уражений дрон в падінні пробив дах двоповерхової житлової будівлі в Приморському районі міста. У цьому ж житловому кварталі впав ще один БпЛА, поруч із пошкодженим під час попередньої атаки багатоквартирним будинком. Вибухова хвиля завдала багато пошкоджень скління навколишніх будинків, вщент вигорів запаркований у дворі автомобіль, ще декілька побито. Чотири людини отримали поранення, їм надано допомогу на місці, лікуються амбулаторно. Одну з постраждалих рятувальники деблокували з-під завалів», — сказано в повідомленні.

Загалом пауза між двома повітряними тривогами під час цих атак склала 15 хвилин.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності