• Головна
  • Війна
  • Вночі росіяни атакували Україну 24 безпілотниками Shahed

Вночі росіяни атакували Україну 24 безпілотниками Shahed

Вночі росіяни атакували Україну 24 безпілотниками Shahed

Один з ворожих дронів пошкодив підстанцію на Дніпропетровщині

У ніч на п’ятницю, 2 лютого, росіяни атакували Україну 24 ударними безпілотниками типу Shahed-136/131. Українські військові збили 11 ворожих безпілотників, повідомили у повітряних силах ЗСУ вранці після атаки.

За даними військових, у ніч на 2 лютого російські окупанти атакували Україну 24 “шахедами“. Вороги запустили безпілотники території Росії, а також з Криму. Частина з безпілотників була націлена на об’єкти критичної інфраструктури у Дніпропетровській області. Силам протиповітряної оборони вдалося збити 11 з 24 ворожих дронів на територіях Херсонської, Кіровоградської, Харківської та Дніпропетровської областей. “Крім того, щонайменше сім ударних безпілотників не досягли своїх цілей і локаційно втрачені“, — додали у Повітряних силах ЗСУ.

Попри це, кілька дронів таки влучили у свої цілі. Зокрема, у Дніпропетровській області один з ворожих дронів влучив в об’єкт критичної інфраструктури. “Це призвело до знеструмлення більш ніж 40 тис. абонентів. Зокрема, двох шахт. Під землею залишилися понад 100 робітників. Частину з них вже підняли на поверхню“, повідомив очільник Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

В НЕК “Укренерго” розповіли, що ворожий дрон пошкодив одну з підстанцій у Кривому Розі. Наразі енергетики та працівники ДСНС оглядають пошкоджене обладнання, а одразу після цього розпочнуть ремонт підстанції.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності