Вночі ППО збила 15 з 35 випущених росіянами дронів Shahed

Уламки збитого дрона Shahed на Одещині, вересень 2023, фото ілюстративне з ДПСУ

Протиповітряна оборона працювала у восьми областях

У ніч проти 30 січня російські військовослужбовці випустили по Україні 35 дронів типу Shahed-136/131. Українська протиповітряна оборона знищила 15 повітряних цілей, повідомили вранці 30 січня Повітряні сили.

Як сказано в повідомленні, росіяни атакували з трьох напрямків: Приморсько-Ахтарська й Курська у Росії, а також із мису Чауда у тимчасово окупованому Криму. Сили оборони знищили 15 ворожих дронів у межах Миколаївської, Сумської, Черкаської, Кіровоградської, Дніпропетровської, Харківської, Херсонської та Київської областей.

Частину ударних безпілотників росіяни спрямували по прифронтових територіях, намагаючись уразити інфраструктуру паливно-енергетичного сектору, цивільні та військові об’єкти біля лінії фронту та державного кордону з Росією. До відбиття повітряного нападу залучали авіацію, зенітні ракетні підрозділи й мобільні вогневі групи Сил оборони України.

Відомо про влучання одного з дронів по цивільній інфраструктурі на Дніпропетровщині. На місці виникла пожежа, яку рятувальники вже загасили. загиблих і постраждалих немає, повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Крім того, відомо про те, що через падіння уламків збитого дрона у Миколаївській області загорілася вантажівка. Водій вантажівки отримав черепно-мозкову травму, розповів голова Миколаївської ОВА Віталій Кім.

На Київщині внаслідок падіння уламків на території одного з підприємств виникла пожежа. Були пошкоджені адміністративна будівля та ангар. Пожежу на Київщині оперативно загасили. Окрім будівель, пошкоджено три автомобілі. За попередніми даними, жертв і постраждалих серед населення немає, заявив голова Київської ОВА Руслан Кравченко.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності