• Головна
  • Україна
  • Укрзалізниця сформує підрозділ операторів дронів для охорони своєї інфраструктури

Укрзалізниця сформує підрозділ операторів дронів для охорони своєї інфраструктури

Фото умовне, ілюстративне

Операторами БпЛА працюватимуть ветерани-залізничники, які повернулися з фронту після поранення

У четвер, 25 січня “Укрзалізниця” повідомила про створення підрозділу, який за допомогою дронів стежитиме за безпекою залізничної інфраструктури. Цю роботу виконуватимуть ветерани-залізничники, які повернулися з фронту після поранення.

Укрзалізниця підписала меморандум із Центром підготовки операторів БПЛА “Крук”. Його інструктори в межах освітнього курса займатимуться перекваліфікацією ветеранів-залізничників. Їх навчать управляти коптерами, а також складати та обслуговувати дрони. Курс проводитимуть за допомогою онлайн-платформи, яку створює “Крук” разом із фондом “Відродження”.

Проєкт має допомогти у працевлаштуванні учасників бойових дій та дати можливість ветеранам застосувати військовий досвід у цивільній роботі. Крім цього, ініціатива має посилити охорону залізничних об'єктів.

“БПЛА будуть використані для боротьби з розкраданням майна Укрзалізниці на станціях та перегонах, фіксування правопорушень, виявлення крадіжок пального з локомотивів, інспектування інфраструктури під час воєнного стану, а також для участі в розслідуванні транспортних пригод”, — ідеться у повідомленні перевізника.

Спочатку “Укрзалізниця” сформує тестовий підрозділ операторів дронів. Пізніше планують створити мережу таких підрозділів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності