Зі Львівщини українським захисникам передали ще 432 дрони

Зі Львівщини українським захисникам передали ще 432 дрони

Кошти на закупівлю виручили під час благодійного аукціону та завдяки студентській молоді Львівщини

22 січня, зі Львівщини на передові позиції до наших військовослужбовців передали ще 432 безпілотні літальні апарати. Ці дрони захисники отримають в межах ініціативи “Пташки Перемоги”.  Про це повідомили у Львівській обласній військовій адміністрації.

Безпілотники отримають львівські 24-та бригада імені короля Данила та 80-та ОДШБр. А також 77 та 3 штормові бригади, 95-та ОДШБр, 10-та окрема гірсько-штурмова бригада “Едельвейс”, окремі 67, 24 та 420 батальйони, бійці Іноземного легіону, спецпідрозділів ГУР, СБУ, ССО, Командування Сухопутних Військ.

Таку кількість безпілотників вдалось придбати завдяки коштам, які зібрали під час благодійного аукціону “Мільйон на дрони”, який відбувся у Львові наприкінці грудня. Тоді учасники аукціону зробили внесків на 7 мільйонів гривень. Ця сума стала рекордною для організаторів проєкту.

До збору долучилась також студентська молодь з різних вищих навчальних закладів області. Завдяки своїм виступам 16 учасників різдвяного вертепу зібрали 105 тисяч гривень. На ці гроші придбали 6 FPV-дронів для 24 ОМБр імені короля Данила.

Додамо, проєкт “Пташки Перемоги” започаткували у березні 2023 року. За цей час вдалось передати фронт 3174 дронів, в тому числі сьогоднішню партію. 

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності