• Головна
  • Україна
  • Українські військові отримали далекобійні дрони-камікадзе з дальністю польоту до 750 км

Українські військові отримали далекобійні дрони-камікадзе з дальністю польоту до 750 км

БПЛА-камікадзе AQ 400 Scythe, грудень 2023. Фото: Terminal Autonomy

Дрони виготовляє українська компанія Terminal Autonomy. Наразі її потужності становлять 100 дронів за місяць

Українські військові отримали початкову партію нових ударних безпілотників AQ 400 Scythe, свідчать фото, які опублікувала компанія-виробник Terminal Autonomy, що раніше була відома як стартап One Way Aerospace.

Також в офіційній заяві компанія оголосила про успішне завершення закупівель, спрямованих на масове серійне виробництво цих далекобійних БПЛА-камікадзе. Наразі компанія має початкову виробничу потужність у 100 одиниць AQ 400 Scythe на місяць. Однак у перспективі вона планує збільшити цю кількість до 500 одиниць.

AQ-400 Scythe — це далекобійний безпілотник-камікадзе. Розробник заявляє, що дальність польоту становить 750 кілометрів. Безпілотник можна запускати з короткої злітної смуги або з катапульти.

Характеристики дрона: злітна маса — 100 кг, з них 32 кг — корисне навантаження, яке може бути збільшене до 43 кг, шляхом зменшення дальності польоту. Розмах крил — 2,3 м, крейсерська швидкість – 144 км/год.

Як зазначає «Мілітарний», проєкт безпілотника-камікадзе AQ-400 Scythe був представлений ще навесні цього року. Особливістю українського безпілотника є швидке збирання, можливість масового виробництва та низька собівартість.

За даними Defence Blog, компанія Terminal Autonomy отримує компоненти для виробництва безпілотників-камікадзе у різних невеликих компаніях та інженерних групах, що спеціалізуються на виробництві безпілотних платформ. Хоча компанія закуповує певні компоненти за межами України, насамперед вона надає пріоритет максимальній локалізації виробництва в межах України.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності