• Головна
  • Україна
  • На Волині контрабандисти відкрили цех із виробництва дронів

На Волині контрабандисти відкрили цех із виробництва дронів

Контрабандисти друкували запчастини для дронів на 3D-принтері, скриншот з відео

Контрабандисти використовували дрони не лише для переправки сигарет, але й для стеження за прикордонниками

На Волині прикордонники викрили контрабандистів, які не лише перекидали через кордон сигарети за допомогою дронів, але й використовували безпілотники для стеження за прикордонниками. Також вони відкрили цех, де самостійно виготовляли дрони, повідомила в п’ятницю, 15 грудня, Державна прикордонна служба.

Як йдеться в повідомленні, викривали та затримували контрабандистів

військовослужбовці Волинського та Львівського прикордонних загонів, за силової підтримки прикордонників зі спецпідрозділу ДОЗОР. У помешканнях і господарських будівлях контрабандистів вони виявили мотодельтаплан, вісім безпілотних літальних апаратів літакового і квадрокоптерного типу, а також понад 2 тис. пачок контрафактних тютюнових виробів і чорнові записи з доказами протиправної діяльності.

«Окрім цього, було знайдено цілий цех із виробництва безпілотних літальних апаратів, зокрема лінію 3D-принтерів, які друкували деталі до безпілотників», — додали у Держприкордонслужбі.

«Війна дронів» на західному кордоні: удар у спину від контрабандистів

😱«Війна дронів» на західному кордоні: удар у спину від контрабандистівТехнологічний прорив зробили волинські контрабандисти. Вони використовували БпЛА не лише для відправки цигарок за кордон, а й для стеження за діями прикордонних нарядів.Міжвідомча група, до якої входили військовослужбовці Волинського та Львівського прикордонних загонів, за силової підтримки прикордонників-спецпризначенців ДОЗОРу в помешканнях і господарських будівлях фігурантів виявила мотодельтаплан, 8 безпілотних літальних апаратів типу «Літак» і «Квадрокоптер», а також понад 2 тис. пачок контрафактних тютюнових виробів і чорнові записи з доказами протиправної діяльності. Окрім цього, було знайдено цілий цех із виробництва безпілотних літальних апаратів, зокрема лінію 3D-принтерів, які друкували деталі до безпілотників. Вилучені БПЛА планується передати підрозділам ДПСУ, що виконують завдання в складі Сил оборони України. Вивчається можливість використання навичок осіб, причетних до протиправної діяльності, у протидії ворожим військам.

Posted by Державна прикордонна служба України on Thursday, December 14, 2023

Як наголосили прикордонники, вилучені дрони планується передати підрозділам ДПСУ, що виконують завдання в складі Сил оборони України. Також правоохоронці вивчають можливість залучення контрабандистів до протидії ворожим військам.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності