• Головна
  • Війна
  • Міністр Федоров закликав українців збирати FPV-дрони в домашніх умовах

Міністр Федоров закликав українців збирати FPV-дрони в домашніх умовах

Українці вже виготовили вдома понад 100 FPV-дронів, фото Мінцифри

Охочі збирати FPV-дрони в себе в дома зможуть пройти курс, присвячений тому, як це робити

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров закликає українців долучатися до проєкту «Народний дрон», який навчить збирати 7-дюймові FPV-дрони в домашніх умовах. Відповідну заяву Федоров зробив у суботу, 13 січня.

За словами міністра, йдеться про проєкт «Народний дрон» від Victory Drones фонду технологічної допомоги Dignitas. Це інженерний безкоштовний курс, під час якого охочим дадуть доступ до лекцій, будуть Zoom із лекторами та інструкції з переліком компонентів, інструментів і матеріалів, які треба придбати для збірки дронів.

Також охочі отримають доступ до спільноти інженерів, яка допоможе консультаціями й порадами. Зареєструватися на повністю безоплатне навчання можна за цим посиланням.

«Збираєте FPV — надсилаєте інструкторам Victory Drones. Після цього безпілотник проходить перевірку якості збірки й випробування з вагою. Якщо тест успішний — дрон передадуть військовим. Старт курсу кожні два тижні», — написав Федоров.

Як додав міністр цифрової трансформації, перші учасники курсу вже передали військовим понад 100 безпілотників.

Зазначимо, наприкінці минулого року президент Володимир Зеленський на пресконференції заявив, що у 2024 році Україна планує виробити мільйон дронів. Голова Мінцифри Михайло Федоров і міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін вважають цю цифру реальною. Камишін також казав, що окрім мільйона FPV-дронів, у планах зробити понад 10 тисяч ударних дронів середньої дальності польоту на сотні кілометрів і понад тисячу безпілотників дальністю від 1 000 км.

Масове застосування FPV-дронів у бойових діях між українськими та російськими силами, кардинально змінило картину сучасної війни.

Вдале застосування одного або декількох дешевих дронів може знищити техніку вартістю мільйони доларів. FPV-дрони — вид безпілотників, керування якими здійснюється за допомогою функції “вигляд від першої особи” (англійською абревіатура означає FPV – First Person View). Це функція передавання відео в реальному часі з камери, що встановлена в передній частині БПЛА. Оператор керує безпілотником за допомогою пульта і бачить місцевість навколо безпілотника в реальному часі за допомогою спеціальних окулярів, так, ніби він сидить усередині самого безпілотника, подібно до пілота. Характеристики залежать від конкретної моделі, FPV-дрони можуть розвивати швидкість понад 100 кілометрів на годину.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності