• Головна
  • Війна
  • Японія виділила 37 млн доларів на системи виявлення дронів для України

Японія виділила 37 млн доларів на системи виявлення дронів для України

Японія виділила 37 млн доларів на системи виявлення дронів для України

Також Японія передасть пʼять мобільних газотурбінних генераторів та сім трансформаторів

Міністерка закордонних справ Японії Камікава Йоко під час візиту до Києва 7 січня оголосила про надання Україні 37 млн доларів на системи виявлення ворожих безпілотників. Кошти перерахують до Трастового фонду НАТО.

Також міністерка оголосила про передачу пʼяти мобільних газотурбінних генераторів і семи трансформаторів для зимової підтримки.

“Камікава Йоко відвідала Ірпінь, місто, що було передовою лінією наступу на столицю. Вона також побувала біля Ірпінського моста, який Україна була вимушена підірвати в оборонних цілях. Японія і надалі підтримуватиме Україну задля повернення миру”, написали у посольстві Японії в Україні.

Дмитро Кулеба зазначив, що Камікава Йоко стала першим іноземним гостем, який відвідав Україну у 2024 році. “Незважаючи на загрозу російських балістичних ракет, ми провели плідні переговори щодо подальшого розвитку “Особливого глобального партнерства між Україною та Японією”, написав Кулеба.

Візит міністерки закордонних справ Японії до Києва відбувся на тлі майбутньої конференції щодо відновлення України, яка пройде у Японії 19 лютого.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності