• Головна
  • Україна
  • Світовий банк надасть Україні додаткову допомогу на 1,34 млрд доларів

Світовий банк надасть Україні додаткову допомогу на 1,34 млрд доларів

Фото ілюстративне

81% цього пакету фінансування — це кошти Японії

Світовий банк виділить Україні додаткові 1,34 мільярда доларів. Фінансову допомогу направлять на виплату пенсій, зарплат вчителів, підтримку ВПО та інші пріоритетні видатки держбюджету. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у п’ятницю, 15 грудня.

Як зазначив Шмигаль, основну частину цього пакету фінансування — 1,086 млрд — становлять кошти Уряду Японії. Інше — гранти від США, Швейцарії та Фонду підтримки, відновлення та реформування України (URTF).

“Світовий банк оголосив про виділення 1,34 мільярда доларів США додаткової фінансової допомоги для забезпечення надання критично важливих державних послуг на національному та регіональному рівнях в Україні. Цей пакет фінансування в рамках проєкту “Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні(PEACE)” передбачає подальшу підтримку виплати пенсій людям похилого віку, грантову підтримку внутрішньо переміщених осіб, виплату заробітної плати вчителям та працівникам служб з надзвичайних ситуацій”, ідеться у прес-релізі на сайті Світового банку від 14 грудня.

Основну частину пакету фінансування складає позика Світового банку у розмірі 1,086 мільярда доларів США, підкріпленої кредитними коштами Цільового фонду з надання необхідної кредитної підтримки Україні (ADVANCE Ukraine), що підтримується урядом Японії. Також пакет включає грант у розмірі 190 млн дол. США від Цільового фонду підтримки, відновлення, відбудови та реформування України (URTF); грант у розмірі 20 млн дол. США від уряду Швейцарії; та грант у розмірі 50 млн дол. США від уряду Сполучених Штатів Америки. Кошти будуть перераховані Уряду України після того, як Світовий банк отримає відповідне підтвердження прийнятних витрат.

“Фінансова допомога міжнародних партнерів дає нам можливість забезпечувати макрофінансову стабільність України та спрямовувати всі внутрішні ресурси на потреби нашої армії”, — наголосив Шмигаль.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності