• Головна
  • Україна
  • Заступниця мера Івано-Франківська віддала зарплату на дрони, але потім отримала значно більшу премію

Заступниця мера Івано-Франківська віддала зарплату на дрони, але потім отримала значно більшу премію

Вікторія Сусаніна перебуває на посаді з листопада 2020 року, фото з сайту «Фіртка»

Перша заступниця міського голови Івано-Франківська Вікторія Сусаніна перерахувала свою заробітну плату за листопад благодійному фонду на дрони. Однак за кілька днів у півтора раза більшу суму вона отримала додатково як премію, пише у п’ятницю, 8 грудня, місцеве видання «Галка» з посиланням на дані Єдиного вебпорталу використання публічних коштів spending.gov.ua.

За даними порталу, 2 грудня 2023 року виконком перерахував 19 115 грн 72 коп. із заробітної плати Сусаніної Вікторії Юріївни на потреби ЗСУ. Одержувач – БО «Благодійний фонд «Моє місто Івано-Франківськ». Натомість вже 5 грудня з рахунку виконавчого комітету Івано-Франківська Вікторія Сусаніна отримала 33 151 грн 50 коп. Як зазначено в призначенні платежу, це премія до Дня місцевого самоврядування за грудень 2023 р.

Як зазначає «Галка», 20 листопада мер Івано-Франківська Руслан Марцінків у своїх соціальних мережах повідомив, що він та його заступники передадуть свою зарплату за листопад перерахують на збір на FPV-дрони для Авдіївського напрямку. Загалом на цей збір благодійний фонд мав зібрати 500 тис. грн.

8 грудня Марцінків показав фото заяв заступників про перерахунок зарплат заступників та відзвітував, що за них куплено. З його слів, загалом чиновники зі своїх зарплат переказали благодійникам 323 578 грн.

“Обіцяли перерахувати місячну зарплату мою та заступників на потреби військових. За ці гроші придбали 20 FPV дронів. 10 з них Марцінків уже відвіз в останній поїздці до 102 бригади на Запорізький напрямок. За його словами, ще 10 дронів планують передати на Авдіївський напрямок.

Наразі немає інформації про те, чи отримували премії до Дня місцевого самоврядування інші заступники Марцінківа і сам міський голова.

Вікторія Сусаніна обіймає посаду першого заступника міського голови Івано-Франківська з листопада 2020 року. Серед сфер її відповідальності — фінанси, управління капітального будівництва, а також архітектура та будівництво.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності