• Головна
  • Війна
  • Командир роти Івано-Франківського ТЦК отримав підозру за зарахування футболістів на фіктивну службу

Командир роти Івано-Франківського ТЦК отримав підозру за зарахування футболістів на фіктивну службу

Командир роти Івано-Франківського ТЦК отримав підозру за зарахування футболістів на фіктивну службу

Загалом псевдосолдати прогуляли 1100 днів служби, проте регулярно отримували за це кошти

ДБР повідомило про підозру командиру роти охорони Івано-Франківського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Чоловік фіктивно зарахував на службу в роту охорони сімох футболістів та тренерів з місцевого клубу. Про це 16 жовтня повідомили у ДБР.

Усі псевдосолдати служили лише на папері та не виконували жодних військових обов’язків. Загалом вони відслужили 1100 днів та отримували за це зарплатню. Фіктивні військовослужбовці коштували бюджету майже 1,5 мільйона гривень. У прокуратурі додають, що керівник роти охорони дозволяв перебувати “військовослужбовцям” за межами військкомату без поважних причин, не виконувати обов’язків військової служби та використовувати час на власний розсуд.

У Нацполіції зазначають, що правоохоронці провели 34 обшуки у приміщеннях ТЦК, військової частини, футбольного клубу, а також за місцями проживання фігурантів.

13 жовтня командиру роти охорони Івано-Франківського обласного військкомату повідомили про підозру у перевищенні службових повноважень. Йому загрожує до 12 років позбавлення волі. Наразі його службовця хочуть відсторони від посади. Також правоохоронці розслідуватимуть дії футболістів.

Нагадаємо, у серпні 2023 року ДБР у Івано-Франківську викрило схему фіктивного зарахування на військову службу родичів керівників міста та футболістів місцевого клубу.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності