• Головна
  • Україна
  • Двом тернопільським військовим ДБР повідомило про підозру у катуванні чоловіків у ТЦК

Двом тернопільським військовим ДБР повідомило про підозру у катуванні чоловіків у ТЦК

Двом тернопільським військовим ДБР повідомило про підозру у катуванні чоловіків у ТЦК

Військовослужбовці силоміць заштовхали та відвезли тернополянина у військкомат, де його побили

Двом військовим у Тернополі ДБР повідомила про підозру, йдеться про командира та солдата-гранатометника відділу охорони Тернопільського військкомату. Як повідомили у ДБР у четвер, 12 жовтня, військові катували та незаконно позбавили волі людини.

Слідчі разом з СБУ встановили, що 6 жовтня у Тернополі, близько 22:00, солдат-гранатометник з іншими військовослужбовцями зупинили місцевого мешканця для перевірки документів. Після того, як вони побачили, що чоловік народився у РФ, військові попросили чоловіка проїхати до військкомату. Коли той відмовився вони кілька разів його вдарили, насильно заштовхали до авто та таки повезли до ТЦК.

Там, за даними правоохоронців, працівники військкомату побили чоловіка і ще одного мобілізованого. На відео, яке потрапило до соцмереж, видно як солдат-гранатометник та командир відділу охорони завдають ударів чоловікам. ДБР встановило, що мобілізовані під дією алкоголю намагались побити чергового і хотіли забрати у нього зброю, тому й виник конфлікт. До слова, черговий вже також скерував до поліції заяву про побиття.

Незабаром суд обере запобіжні заходи військовослужбовцям. Ймовірно їх відсторонять від посад. До слова, командиру відділу охорони та солдату гранатометнику повідомлено про підозру у катуванні і у незаконному позбавлені волі людини, за попередньою змовою групою осіб, що супроводжувалося заподіянням фізичних страждань.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності