Намагалася з'їсти хабар: ДБР затримало медиків, які вимагали гроші за довідку про інвалідність

Фото: ДБР

Троє посадовців МСЕК вимагали хабар у військового за встановлення другої групи інвалідності його батьку

Працівники ДБР разом із СБУ викрили злочинну групу з-поміж посадовців Самбірської міжрайонної медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) та Турківської міської лікарні. Медики вимагали хабар у військового за встановлення групи інвалідності його батьку.

Про це у п’ятницю, 29 вересня, повідомили у ДБР.

За даними слідства, 42-річна керівниця одного із районних центрів медико-соціальної експертизи Львівської облради, 42-річний керівник лікарсько-консультативної комісії та його 59-річна заступниця змовилися та організували схему для отримання хабарів. За оформлення відповідних документів вони вимагали у клієнтів 3200 доларів.

Затримали лікарів під час отримання чергової суми хабаря, який вони планували розподілити між собою. Під час затримання посадовиця намагалася з’їсти 100 доларів. Однак правоохоронці змогли вилучити кошти.

Під час обшуків у медиків виявили майже 30 тисячі доларів, понад 10,6 тисячі євро, 37 тисячі гривень та 520 злотих.

Трьом посадовцям повідомили про підозру в одержанні хабаря за попередньою змовою групою осіб. Санкція статті — позбавлення волі строком до 10 років з конфіскацією майна. Наразі підозрюваним обирають запобіжний захід, їх хочуть відсторонити від посад.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності