• Головна
  • Україна
  • Повітряні сили розповіли, що роблять зі збитими та перехопленими «Шахедами»

Повітряні сили розповіли, що роблять зі збитими та перехопленими «Шахедами»

Україна використовує збиті й уцілілі дрони Shahed, щоб довести міжнародним партнерам те, що санкції працюють недостатньо, фото ілюстративне

Перехоплені дрони-камікадзе Shahed по росіянах не пускають

Україна використовує перехоплені та вцілілі дрони-камікадзе Shahed, якими росіяни атакують майже щоночі, щоб поповнити доказову базу воєнних злочинів РФ та зрозуміти, як краще боротися з цими безпілотниками, заявив речник Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат.

На запитання ведучої телемарафону про те, чи запускають українські воїни вцілілі дрони Shahed назад по ворогу, Юрій Ігнат розсміявся: «Дуже хочеться, правда? Ну, мабуть, не буде це раціональним. Може, краще якомусь колекціонеру продати і купити 10 українських за ті гроші. Ну, це так, жартома кажу», — відповів офіцер, якого цитує «Арміяінформ».

Водночас Ігнат пояснив, що найцінніше в цих дронах Shahed — це інформація і докази для міжнародних партнерів України, що санкції працюють недостатньо і ворогам вдається отримувати західні мікросхеми для створення зброї і знищення українців. Крім того, за його словами, завдяки таким вцілілим Shahed українські захисники досліджують, як саме з ними можна боротися.

«Найцінніше, що ми можемо видобути звідти, — це інформацію, чи щось там ворог змінює, не змінює. Ну, але головне — взяти ті вцілілі рештки, в черговий раз показати нашим партнерам, чиї запчастини використовують Іран і Росія для виготовлення зброї для знищення українців… Щоб посилити контроль санкцій», — сказав речник Повітряних сил.

Нагадаємо, що у ніч на 29 січня росіяни знову атакували Україну дронами-камікадзе Shahed. Повітряні сили збили вісім з восьми дронів. Деякі з них долетіли до західних областей.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності