• Головна
  • Війна
  • Російський завод “Новатек” призупинив роботу після атаки українських безпілотників

Російський завод “Новатек” призупинив роботу після атаки українських безпілотників

Фото: Укрінформ

Завод переробляє газовий конденсат на нафту, авіаційне паливо та газойль, а нафтопродукти відвантажує на закордонні ринки

Російський завод “Новатек”, розташований на узбережжі Балтійського моря, призупинив свою роботу після нічної атаки українських безпілотників. Про це повідомило видання Bloomberg, у неділю, 21 січня.

Раніше “Українська правда” з посиланням на співрозмовників у спецслужбах писала, що напад на військові об’єкти був спецоперацією Служби безпеки України. Результатом атаки стала пожежа на нафтовому терміналі “Усть-Луга Ойл” в Ленінградській області.

Водночас, згідно з повідомленням Bloomberg, завод з переробки газового конденсату в Усть-Лузі після атаки припинив усі технологічні операції. Наразі відомо, що постраждалих немає.

“Пожежа стала результатом “зовнішнього впливу”, заявили в “Новатек” у неділю з посиланням на попередню інформацію без уточнення. Місцеве ЗМІ “Фонтанка” повідомило, що безпілотники вдарили по об'єкту в Ленінградській області рано вранці за місцевим часом у неділю, хоча Міністерство оборони Росії повідомило про відсутність атак у цьому районі.”, — зазначили у Bloomberg.

Відомо, що порт Усть-Луга є одним з двох основних експортних джерел енергії з Російської Федерації у Балтійському морі. Він розташований приблизно за 130 кілометрів на південний захід від Санкт-Петербурга, рідного міста президента РФ та поблизу кордону з Естонією. Комплекс переробляє газовий конденсат на нафту, авіаційне паливо та газойль, а нафтопродукти відвантажує на закордонні ринки.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності