Міністр розповів, як Україна випробовує свої безпілотники

Україна зробила ставку на виробництво дронів, які можна запускати вглиб Росії, фото «Армії дронів»

В України немає часу, щоб випробовувати безпілотники на полігонах, тож їх тестують відразу в бою

Журнал Time написав матеріал про виробництво української зброї та її вплив на перебіг війни. Зокрема, міністр стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін розповів, як запускають безпілотники, які вражають цілі в російських містах.

Як йдеться в публікації, взимку у російсько-українській війні розпочався «новий етап». Він характеризується ударами безпілотників по цілях у глибині російської території. Як пише Time, ці апарати запускаються глухими ночами на секретних базах в Україні. Такі бази ретельно охороняють військові, а до запуску мають доступ кілька цивільних інженерів. Time пише, що Камишін також приїжджає дивитися на новітню зброю на стартовому майданчику.

«У нас немає часу випробовувати ці речі на полігоні… Ми перевіряємо їх у бою. Тож ми маємо бути присутніми, вносити корективи та покращувати процес», — сказав міністр.

Камишін наголосив, що всі останні удари по цілях у Росії Україна завдавала дронами власного виробництва. Водночас через російські атаки підприємства українського військово-промислового комплексу вирішили роз’єднати. За словами Камишіна, іноді різні виробничі лінії розташовані в різних місцях країни. «Ми розʼєднали організм на окремі гілки, але дерево все одно росте», ― каже він.

Нагадаємо, що в січні український дрон вразив нафтобазу в російському Санкт-Петербурзі. Тоді Камишін заявив, що цей дрон українського виробництва пролетів 1250 кілометрів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності