• Головна
  • Україна
  • Повітряні сили розповіли про наслідки удару по аеродрому «Бельбек» 31 січня

Повітряні сили розповіли про наслідки удару по аеродрому «Бельбек» 31 січня

ЗСУ вдарили по аеродрому «Бельбек» у Севастополі, фото з Telegram-каналу «Кримський вітер»

Відомо про пошкодження щонайменше трьох літаків

Під час атаки на аеродром «Бельбек» у тимчасово окупованому Севастополі 31 січня були уражені щонайменше три літаки росіян, а також особовий склад, заявив у п’ятницю, 2 лютого, речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

За його словами, ураження літаків та знищення особового складу визнають самі окупанти, розповідаючи про них у некрологах. «Найкраще підтвердження, звісно, — це супутникові знімки, які вже є в інтернеті і де можна щось та й розгледіти», — сказав Ігнат.

Раніше начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталя Гуменюк також розповідала, що росіяни визнали влучання п'яти ракет по аеродрому. За її словами, окупанти також стверджували, що не встигли розосередити льотний склад, зокрема літаки, які були пошкоджені на «Бельбеку», зазначає «Громадське».

У середу, 31 січня, в окупованому Севастополі, в районі Сак, Євпаторії, Феодосії та Роздольного пролунали вибухи. У Севастополі було чути щонайменше п’ять вибухів. Окупаційна влада оголосила повітряну тривогу та перекрила рух Керченським мостом. Місцеві Telegram-канали повідомляли про пожежу на аеродромі «Бельбек». Згодом російське міноборони відзвітувало про нібито знищення 17 українських ракет над Чорним морем та трьох — над Кримом. Там також повідомили про падіння уламків на військову частину в Любимівці.

Цього ж дня командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук підтвердив вибухи на аеродромі «Бельбек». Згодом у Telegram-каналах написали про загибель щонайменше десятьох військових, зокрема командира авіаційної ескадрильї винищувального полку, 63-річного генерал-лейтенанта Олександра Татаренка.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності