Під час нічної атаки ППО збила 18 з 29 російських ракет

Фото ілюстративне

Окрім ракет, випущених зі стратегічних бомбардувальників Ту-95, росіяни також атакували Україну дронами-камікадзе Shahed

Вночі та вранці в неділю, 24 березня, росіяни масовано атакували Україну ракетами і дронами. Це був третій масований удар Росії по Україні за тиждень.

Як повідомив командувач Повітряних сил Микола Олещук, за ніч і ранок росіяни випустили по Україні 29 крилатих ракет Х-101/Х-555 із 14 літаків стратегічної авіації Ту-95МС (район пусків — російський аеродром Енгельс., а також 28 ударних дронів типу Shahed (райони пусків — російський Приморсько-Ахтарськ, а також мис Чауда в окупованому Криму).

«В результаті протиповітряного бою знищено 43 повітряні цілі: 18 крилатих ракет Х-101/Х-555 та 25 ударних БпЛА Shahed-136/131 у межах Дніпропетровської, Херсонської, Миколаївської, Одеської, Сумської, Київської, Волинської та Львівської областей», — повідомив Олещук.

Як пізніше додав голова Львівської ОВА Максим Козицький, у зону відповідальності ПвК «Захід» сьогодні вночі залетіли 19 крилатих ракет та сім ворожих ударних безпілотників. За його словами, воїни ПВК «Захід» збили вісім з 19 ракет, а також усі сім дронів. Частину було збито над Львівщиною, а решту — в інших областях. Додамо, що зона відповідальності ПвК «Захід» – це не лише Львівщина, це також Волинська, Закарпатська, Івано-Франківська, Рівненська, Тернопільська, Хмельницька та Чернівецька області.

Нагадаємо, що серія вибухів пролунала у Стрийському районі Львівської області зранку 24 березня. Відомо про влучання в об’єкт критичної інфраструктури, однак офіційно влада його не називає.

Додамо, що напередодні ввечері Україна завдала масованого удару по Криму, влучивши у військові об’єкти росіян у Севастополію.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності