• Головна
  • Україна
  • ЗСУ завдали ракетного удару по окупованому Криму та Севастополю

ЗСУ завдали ракетного удару по окупованому Криму та Севастополю

Вибухи Севастополь 23 березня, фото «Крымский ветер»

Під удар потрапили військові об’єкти росіян у Севастополі, а також нафтобаза у Гвардійському

Повітряні сили Збройних сил України ввечері в суботу, 23 березня, і рано-вранці в неділю, 24 березня, завдали масованого ракетного удару по військових об’єктах росіян і нафтобазі в окупованому Криму. Вибухи лунали в Севастополі та інших населених пунктах.

Зокрема, ввечері в суботу проукраїнський Telegram-канал «Крымский ветер» повідомляв про влучання в районі Козачої бухти та мису Фіолент, де дислокуються російські військові. Також підписники каналу повідомляли про пожежні автомобілі й автомобілі швидкої допомоги, які прямували до Стрілецької бухти — місця базування кораблів Чорноморського флоту РФ. Ще одне влучання, за інформацією Telegram-каналу, сталося у вузол спецзв’язку російського флоту.

Вибухи в Севастополі 23 березня: відео

Натомість окупаційний голова Севастополя Михайло Развожаєв стверджує, що станом на 22:38 російські військові збили нібито понад 10 ракет. Одна з них буцімто влучила в «офісну будівлю» на вулиці Руднєва. Колись на цій вулиці розташовувався штаб Військово-морських сил України. Також уламки ракет, як він каже, потрапили в кілька будинків, зокрема в п’ятиповерховий. За словами окупанта, загинув 65-річний чоловік, ще четверо людей постраждали.

Крім того, ввечері суботи «Крымский ветер» повідомляв про пожежу в районі аеропорту в Сімферополі. Невдовзі після цього командувач Повітряних сил Микола Олещук на тлі повідомлень про ракетну атаку на Севастополь подякував льотчикам та морякам за «успішну бойову роботу», але деталей не повідомив.

Вже рано-вранці в неділю Telegram-канали повідомили про удар по нафтобазі у Гвардійському. На тлі пожежі стало відомо про проблеми з мобільним інтернетом одного з місцевих мобільних операторів.

Згодом стало відомо, що під час атаки на Севастополь ЗСУ уразили два російські кораблі: «Ямал» та «Азов». Крім того, є ураження інших об’єктів інфраструктури ЧФ РФ.

Нагадаємо, що на початку березня Україна у Криму потопила російський військовий корабель «Сергій Котов». На борту судна перебував вертоліт Ка-52, який також знищили.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності