• Головна
  • Війна
  • ГУР знищило російський ракетний катер «Івановєц» в окупованому Криму

ГУР знищило російський ракетний катер «Івановєц» в окупованому Криму

ГУР знищило російський ракетний катер «Івановєц» в окупованому Криму

Внаслідок атаки російський катер потонув

Головне управління розвідки в ніч на 1 лютого знищило ракетний катер «Івановєц» Чорноморського флоту РФ у тимчасово окупованому Криму. Катер здійснював рейд в озері Донузлав, отримав кілька влучань та затонув, повідомили у ГУР.

У розвідці уточнили, що катер знищили воїни спецпідрозділу «Group 13». «Внаслідок низки прямих влучань у корпус російський корабель зазнав пошкоджень, не сумісних із подальшим рухом ― «Івановєц» дав крен на корму і затонув», — повідомили у відомстві.

За даними розвідки, пошуково-рятувальна операція росіян на Донузлаві не була успішною. Вартість корабля орієнтовно становить 60-70 млн доларів. У ГУР додали, що операція стала можливою за підтримки Міністерства цифрової трансформації та платформи United24.

Згодом начальник ГУР МО Кирило Буданов повідомив, що катер «Івановєц» знищили шістьма прямими влучаннями морських дронів українського виробництва MAGURA V5.

Нагадаємо, у грудні 2023 року у Феодосії українська авіація знищила великий десантний корабель ЧФ «Новочеркаськ». Відомо, що на момент атаки на борту корабля було 77 моряків. Майже половина з них зникла безвісти після удару.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності