• Головна
  • Війна
  • ЗМІ повідомили про атаку на центр космічного зв'язку та військову частину в Криму

ЗМІ повідомили про атаку на центр космічного зв'язку та військову частину в Криму

Один з атакованих об’єктів розташований у селі Вітине Сакського району, фото Вікіпедії

Унаслідок атак поранення отримав працівник ФСБ

Рано-вранці 20 грудня в окупованому Криму пролунали вибухи. За даними російських ЗМІ, на півострові були атаковані Центр дальнього космічного зв'язку Повітряно-космічних сил РФ та військова частина, пише Telegram-канал Astra із посиланням на свої джерела.

Як сказано в повідомленні, близько 4-ї ранку вибух чули в районі Євпаторії, а через годину — у районі Красноперекопська. За даними Astra, по російських частинах було здійснено відразу дві атаки.

Перша атака відбулася близько 4 ранку в Алушті. Щонайменше три влучання зафіксовані по території військової частини №28735 прикордонної служби ФСБ, яка розташовується в селі Сонячногірське. За даними Astra, унаслідок атаки одного службовця ФСБ було поранено. Також пошкоджено антену супутникового зв'язку.

Наступна атака, за даними Astra, була здійснена о 5-й ранку по Центру далекого космічного зв'язку в селі Вітине Сакського району. Як зазначається, по території центру було зафіксовано щонайменше 2 удари та пошкоджено 1 одиницю військової техніки. Постраждалих немає.

Центр космічного зв'язку РФ виконує функції керування польотами космічних апаратів, а також проводить військову розвідку. Серед основного спорядження цього центру є радіотелескоп РТ-70 діаметром 70 метрів, радіотехнічний комплекс "Плутон" з унікальними антенами, а також комплекс «Сатурн-МСД» з двома антенами діаметром 25 і 32 метри.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності