• Головна
  • Україна
  • У Криму шторм посилив руйнування історичних пам’яток зі списку ЮНЕСКО

У Криму шторм посилив руйнування історичних пам’яток зі списку ЮНЕСКО

У Криму шторм посилив руйнування історичних пам’яток зі списку ЮНЕСКО

Через негоду постраждав Херсонес Таврійський та символ Севастополя базиліка 1935 року

У тимчасово окупованому Севастополі сильний шторм посилив руйнування історичних пам’яток. Через негоду постраждав символ Севастополя базиліка 1935 року. Про це у неділю, 3 грудня, повідомив “Укрінформ” з посиланням на Telegram-канал “Крим. Реалії”.

“Історичні пам’ятники в приморській зоні ”Херсонеса Таврійського” постраждали через сильний шторм. Хвилі та вітер вдарили по символу Севастополя — базиліці 1935 року в західній частині музею-заповідника»,йдеться у повідомленні.

За інформацією “Крим.Реалії”, після шторму в історичних пам’яток оголився фундамент та збільшились тріщини в стінах. Також сходи від базиліки до великого дзвону частково зруйнувало.

У публікації також зазначається, що до анексії Криму українська влада Севастополя почала споруджувати захисну стіну біля базиліки. Під час шторму вона врятувала давнє городище від руйнування. Натомість російська влада жодних робіт з укріплення берега не проводила.

Довідково

Херсонес Таврійський — античне й візантійське місто-держава в південно-західній частині Криму. У червні 2013 року Херсонес Таврійський разом з його хорою (сільськогосподарською округою) були внесені до списку світової спадщини ЮНЕСКО. Базиліка є символом Херсонесу, її зображення було використано на купюрі в одну гривню.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності