• Головна
  • Україна
  • Населені пункти у Криму перейменують кримськотатарською мовою

Населені пункти у Криму перейменують кримськотатарською мовою

Населені пункти у Криму перейменують кримськотатарською мовою

Географічні назви змінять на дорожніх вказівниках та при виготовленні мап

Україна поверне історичні найменування кримськотатарською мовою географічним назвам у тимчасово окупованому Криму. Про це повідомило Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій у вівторок, 28 листопада.

Рішення про перейменування ухвалили 22 листопада на засіданні Національної комісії з питань кримськотатарської мови. Кримськотатарську мову використовуватимуть для позначення топонімів, які мають тюркське походження або історичні кримськотатарські найменування.

“Підготовка цього рішення триває на виконання Закону про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні та деколонізацію топонімії. Наразі узгоджуються механізми, які дадуть змогу застосовувати написання топонімів із використанням латинської графіки у медіа та наукових працях”,— повідомили в Мінреінтеграції.

Також географічні назви змінять на дорожніх вказівниках та при виготовленні мап. Для цього проводитимуться комунікації з операторами картографічних сервісів і службами, які обслуговують такі вказівники.

Нацкомісія доручила Уряду розробити відповідне рішення. Питанням перейменування опікуватимуться Мінінфраструктури разом з Мінреінтеграції, Постійним Представником Президента України в АР Крим, Меджлісом кримськотатарського народу та Інститутом національної пам’яті.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності