• Головна
  • Україна
  • Зеленський вважає, що з Донбасом після деокупації буде складніше, ніж з Кримом

Зеленський вважає, що з Донбасом після деокупації буде складніше, ніж з Кримом

Зеленський поспілкувався зі студентами в Миколаєві, скриншот з відео

Президент зазначив, що сепаратисти з Донбасу продовжують стояти у війні проти України, в той час як росіяни втікають

Президент Володимир Зеленський вважає, що звільнити Крим буде легше, тому що там не було бойових дій, а з деокупацією Донбасу буде складніше через 10 років влади Росії, мілітаризацію цієї території і сепаратизм. Про це він сказав під час зустрічі із миколаївськими студентами в середу, 29 листопада. Відео зустрічі Telegram-канал президента опублікував у четвер, 30 листопада.

«Може так статися, що ми території повернемо раніше, ніж цих людей. Так може бути. Наприклад, якщо ми беремо Донбас, люди живуть там 10 років, живуть в іншому просторі і це довгий процес. Може бути по-різному. Я вважаю, що складніше з Донбасом. Мені партнери колись казали: вам буде майже неможливо повернути Крим і дуже складно повернути Донбас. А на мою думку, якщо ми говоримо про людей, все одно території повертаються з людьми, якщо люди не хочуть – буде дуже складно», — сказав президент.

«І навіть зараз, коли Росія проти нас воює, найжорсткіші сепаратисти стоять, біжать росіяни, а ці стоять. Це також про щось говорить. А бойових дій в Криму не було, тому я вважаю, що Крим чекає дуже на повернення, а Донбас також чекає, але буде дуже складно, бо велика частина цієї території була окупована і максимально мілітаризована», — додав він.

На думку Зеленського, повернути жителів окупованого Донбасу ментально буде складніше, оскільки у регіоні 10 років тривали бойові дії, була контактна лінія.

Крім того, за його словами, в регіоні багато сепаратизму, а частина людей пройшла війну.

Нагадаємо, Росіяни почали окупацію Криму у другій половині лютого 2014 року. Далі вони почали створювати у Донецькій та Луганській областях так звані «народні республіки», на чолі яких ставали проросійські люди. Проукраїнські мітинги на Донбасі розганяли, часто такі розгони закінчувалися загибеллю їхніх учасників.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності