• Головна
  • Війна
  • На Херсонщині затримали депутата, який здав батька заради посади в окупаційній адміністрації

На Херсонщині затримали депутата, який здав батька заради посади в окупаційній адміністрації

На Херсонщині затримали депутата, який здав батька заради посади в окупаційній адміністрації

Батька росіяни відвезли до місцевої катівні — через тортури його хотіли примусити до співпраці

Служба безпеки затримала депутата однієї із селищних рад на Херсонщині, який здав росіянам батька, аби отримати посаду в окупаційній адміністрації. Про це повідомила СБУ у п’ятницю, 24 листопада.

Як встановили слідчі, затриманий входив до забороненої “Партії регіонів” і на початку повномасштабного вторгнення зустрічав колони російських військ, які заходили на територію громади. Під час окупації регіону він один з перших запропонував росіянам свою допомогу. Так депутат- зрадник почав здавати окупантам місця перебування учасників руху опору та членів їх сімей.

“Одним із перших кого “здав” зрадник – був його батько, що мав проукраїнську позицію та виступав проти збройної агресії РФ. Батька-патріота відвезли до місцевої російської катівні. Там до нього застосовували численні тортури, якими намагались схилити до співпраці з рашистами”, — зазначили в СБУ.

За підтримку Росії чоловіка призначили до окупаційної адміністрації, створеної на території громади під керівництвом гауляйтера Сальдо. Депутат відповідав за розподіл гумдопомоги між прихильниками кремлівського режиму.

Окрім цього, зрадник неодноразово брав участь у розграбуванні будинків місцевих жителів та викраденні людей. З власної ініціативи він чергував зі зброєю на російських блокпостах та розселяв окупантів у помешканнях громадян, що виїхали на підконтрольну Україні територію. Після звільнення селища чоловік переховувався, адже хотів уникнути правосуддя. Затриманому оголосили підозру у державній зраді та колабораційній діяльності. За це йому загрожує довічне ув’язнення.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності