• Головна
  • Україна
  • 22-річну колаборантку з Кіровоградщини засудили до довічного ув’язнення

22-річну колаборантку з Кіровоградщини засудили до довічного ув’язнення

Фото: СБУ

Дівчину визнали винною у державній зраді

До довічного ув'язнення засудили мешканку Кіровоградщини, яка за гроші співпрацювала з окупантами. 22-річна колаборантка напередодні засідання заявила, що якби її обміняли, то вона б взяла зброю і воювала проти України на стороні Росії, повідомив у п’ятницю, 13 жовтня, Офіс Генпрокурора.

22-річну зрадницю викрили правоохоронці, коли вона фотографувала одне з підприємств оборонпрому. За даними правоохоронців, росіяни завербували дівчину під час її спроби перетнути український кордон та підписали згоду на конфіденційне співробітництво.

Колаборантка фотографувала і знімала на відео військові об’єкти та об’єкти критичної інфраструктури у Полтавській та Кіровоградській областях. За прості доручення російські спецслужби платили жінці від 2 до 4 тис. грн. Також вона повинна була фотографувати й знімати відео місць дислокації ЗСУ, бойових частин, технік та оборонні підприємства.

До того ж колаборантка передавала росіянам дані про об’єкти критичної інфраструктури. За інформацію про один об’єкт їй платили від 25 до 35 тис. грн. Загалом жінка отримала від окупантів близько 150 тис. грн за весь час співпраці. До того ж зрадниця у соцмережах публікувала дописи у яких виправдовувала агресію РФ проти України та підтримувала окупацію українських територій.

Напередодні проголошення вироку засуджена заявила клопотання щодо проведення стосовно неї процедури обміну. Також вона сказала, що готова воювати на боці окупантів проти України. 22-річну жінку засудили до довічного ув’язнення.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності