• Головна
  • Україна
  • “Губернатора” Херсонщини колаборанта Сальдо засудили до 15 років ув’язнення

“Губернатора” Херсонщини колаборанта Сальдо засудили до 15 років ув’язнення

“Губернатора” Херсонщини колаборанта Сальдо засудили до 15 років ув’язнення

15 років позбавлення волі з конфіскацією майна за державну зраду Сальдо В.В.

8 листопада Малинівський районний суд Одеси ухвалив вирок, яким визнав винним Володимира Сальдо, в минулому голову окупаційної “військово-цивільної адміністрації Херсонської області”, нині виконувача обов'язки “губернатора” Херсонської області (під російською окупацією), винним у державній зраді. про це повідомили на сторінці суду.

Його обвинувачують у скоєні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1, ч. 1 ст. 436-2 КК України (державна зрада в умовах воєнного стану, колабораційна діяльність, виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників).

Судовий розгляд відбувався у спеціальному судовому провадженні in absentia (за відсутності обвинуваченого). При цьому судом було вжито всіх заходів про виклик обвинуваченого у судові засідання, зазначають у повідомленні.

Під час судових дебатів, сторона обвинувачення просила визнати Сальдо винним та призначити відповідне покарання в межах санкцій осудних статей, а саме 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Своєю чергою, захисник Сальдо просив постановити виправдовувальний вирок у відношенні обвинуваченого.

Суд дійшов висновку про винуватість Сальдо у скоєнні кримінального правопорушення та призначив йому покарання за сукупністю кримінальних правопорушень - 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими повноваженнями на підприємствах, установах і організаціях всіх форм власності строком на 15 років. Вирок може бути оскаржений в установленому законом порядку.

 Довідково

Володимир Сальдо —проросійський політик, український колаборант із Росією, нардеп України VII скликання (Партія регіонів); міський голова Херсона з 2002 до 2012 року (три каденції). Колишній член проросійської партії ОПЗЖ.

Після окупації Херсона російськими військами в ході російського вторгнення в Україну призначений головою окупаційної адміністрації Херсона. У червні 2022 року отримав російське громадянство від тимчасової окупаційної влади Херсона. У березні 2014 року як народний депутат України допомагав росіянам у анексії Криму.

26 квітня 2022 року призначений головою російської окупаційної адміністрації Херсона. Отримав російське громадянство від тимчасової окупаційної адміністрації Херсона З 5 серпня 2022 року через погіршення здоров'я його відвезли в Крим і ввели в медикаментозну кому. 6 серпня його доставили до Москви та поклали до реанімації токсикологічного відділення інституту імені М. Скліфосовського

19 вересня 2022 року стало відомо про його повернення до Херсону. Брав участь у псевдореферендумі «за приєднання до складу РФ».

Сальдо був ініціатором вивезення тварин з херсонського зоопарку до тимчасово окупованого росіянами Криму.3 червня 2022 року Сальдо внесено до санкційного списку країн Євросоюзу “за підтримку російської агресії проти України та створення органу зі співробітництва з російською окупаційною владою в Херсонській області, через що він „підтримував і просував політику, що підриває територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України“.

2 серпня 2022 року Сальдо потрапив під блокуючі санкції США. Також перебуває під санкціями Великої Британії, Канади, Швейцарії, Австралії, Японії, України та Нової Зеландії.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності