• Головна
  • Війна
  • Організував вивезення зерна з Херсону до РФ: СБУ арештувала активи депутата ОПЗЖ

Організував вивезення зерна з Херсону до РФ: СБУ арештувала активи депутата ОПЗЖ

Чиновнику загрожує довічне ув’язнення

Служба безпеки України заарештувала активи ексдепутата Херсонської облради, який очолив окупаційне «міністерство сільського господарства та рибальства» на тимчасово захопленій частині регіону.

Про це пише СБУ.

Депутат від партії ОПЗЖ перейшов на сторону ворога та співпрацював з гауляйтером Сальдо. Він і запропонував йому керівну посаду в Херсонській окупаційній адміністрації.

Підозрюваний також був керівником «міжвідомчої комісії щодо контролю за здійсненням перевезень сільгосппродукції». Саме він на цій «посаді» він організовував розграбування майна місцевих аграріїв та вивезення українського зерна до Росії.

Суд заблокував більше ніж 400 об’єктів нерухомості, серед яких 350 земельних ділянок загальною площею понад 1200 га на півдні України.

Крім того, арештовано десятки транспортних засобів, 15 банківських рахунків, а також корпоративні права в 5 агрокомпаніях і 3 торгових марках.

Як зазначається, загальна сума заблокованих активів становить 500 млн грн.

Колаборанту повідомили про підозру за двома статтями:

  • колабораційна діяльність
  • державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану

Зараз ексдепутат переховується на тимчасово окупованій території. Однак йому загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, СБУ і БЕБ повідомили про підозри головам правлінь АТ «Івано-Франківськгаз» і АТ «Сумигаз», які причетні до корупційних схем підсанкційного олігарха Дмитра Фірташа і топменеджменту підконтрольних йому компаній.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності