• Головна
  • Енергетика
  • Нафта знову втрачає у ціні: як на це впливає Китай та яка ситуація на ринку

Нафта знову втрачає у ціні: як на це впливає Китай та яка ситуація на ринку

Нафта знову втрачає у ціні: як на це впливає Китай та яка ситуація на ринку

Діяльність у сфері послуг у Китаї зросла найповільніше за п’ять місяців

У четвер, 6 липня, ціни на нафту знизилися на азіатських торгах. Це сталось через те, що побоювання щодо повільного відновлення попиту в Китаї нівелюють перспективу скорочення пропозиції.

Про це пише Reuters.

Так, ф'ючерси на нафту марки Brent впали на 25 центів, або 0,3%, до 76,40 доларів за барель о 04:00 за Гринвічем після підвищення на 0,5% напередодні. Натомість американська West Texas Intermediate впала на 7 центів, або 0,1%, до 71,72 долара за барель після закриття на 2,9% вище на торгах після свят в США у середу.

Занепокоєння щодо попиту зберігалося через повільне економічне відновлення Китаю після скасування пандемічних обмежень на додаток до глобальних макроекономічних негараздів і підвищення процентних ставок центральними банками. З огляду на прогноз попиту, у червні діяльність у сфері послуг у Китаї зросла найповільніше за п’ять місяців, оскільки ослаблення попиту вплинуло на імпульс відновлення.

Втім повідомлення Саудівської Аравії про обмеження поставок 3 липня та очікування щодо можливого подальшого скорочення, а також більш значне, ніж очікувалося, падіння запасів нафти в США надали певну підтримку настроям.

Водночас запаси сирої нафти в США впали приблизно на 4,4 мільйона барелів за тиждень, що закінчився 30 червня, тоді як запаси бензину та дистилятів зросли. Тоді як аналітики очікували падіння запасів сирої нафти приблизно на 1 мільйон барелів.

До слова, у середу, 5 липня, міністр енергетики Саудівської Аравії принц Абдулазіз бін Салман заявив, що російсько-саудівська нафтова співпраця все ще розвивається в рамках альянсу ОПЕК+, який зробить «все необхідне» для підтримки ринку.  

Енергетики

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності