Мешканців Львівщини закликають обмежити використання електроенергії

Російська атака на Львівщину: мешканців обмежити використання електрики
Фото: Freepik

Через пошкодження енергетичної інфраструктури у Львівській області виник брак потужності. Мешканців закликають обмежити використання електрики

Внаслідок російської атаки на Львівщину у ніч на 8 травня в енергосистемі виник дефіцит потужності. Мешканців Львівщини закликають до ощадливого використання електрики у вечірній час, аби запобігти введенню графік відклоючень. Про це повідомили у вівторок, 8 травня, у Львівобленерго.

Російська атака на Львівщину спричинила дефіцит потужності

У ніч на 8 травня Росія атакувала Львівську область ракетами та БПЛА. Ціллю були об’єкти енергетичної інфраструктури. Під час атаки по Львівщині росіяни пошкодили два таких об’єкти. Як наслідок, у енергосистемі виник брак потужності. Саме тому Львівобленерго закликало мешканців області скоротити використання електрики ввечері: “Просимо всіх не використовувати енергоємні прилади у вечірні години з 18:00 до 23:00, аби запобігти відключенням,” — зазначили у Львівобленерго.

До слова, обмеження використання електроприладів зможе запобігти введенню графіків відключень електроенергії.Наразі "Укренерго" вживає усіх можливих заходів, зокрема імпорт електрики з європейських країн. Однак, в компанії повідомляють, що цього може виявитися недостатньо, тому ввечері з 18:00 до 23:00 можуть знадобитися обмеження для побутових та промислових споживачів по всій Україні.

Нагадаємо, у ніч на середу, 8 травня Росія здійснила черговий масовий обстріл України крилатими ракетами та безпілотниками. Повітряні цілі фіксували на Львівщині, зокрема поблизу Львова, у Стрийському та Червоноградському районах.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності