• Головна
  • Війна
  • Росіяни вдарили ракетами по енергетичній інфраструктурі трьох областей України

Росіяни вдарили ракетами по енергетичній інфраструктурі трьох областей України

Росіяни атакували енергетичну інфраструктуру трьох областей України

Пошкодження об’єктів енергетики є й на Львівщині

У ніч на суботу, 27 квітня, росіяни вкотре завдали удару по енергетичній інфраструктурі України. Внаслідок ракетної атаки пошкоджень зазнали об’єкти енергетики у трьох областях України, повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко.

Постраждали чотири ТЕС ДТЕК

Загалом у ніч на суботу, 27 квітня, ворог запустив по Україні 34 ракети повітряного, наземного та морського базування. Повітряним силам ЗСУ вдалося збити 21 російську ракету, зокрема 6 крилатих ракет “Калібр“, 6 крилатих ракет X-101/X-55, 1 крилату ракету “Іскандер-К“ та 8 керованих авіаційних ракет Х-59/Х-69.

Під час чергової масованої російської ракетної атаки росіяни постраждали об’єкти енергетичної інфраструктури у трьох областях — Львівській, Дніпропетровській та Івано-Франківській. На Дніпропетровщині росіяни пошкодили енергетичні об’єкти у двох районах області — у Дніпровському та Павлоградському. Там сталося кілька пожеж. Через атаку 39-річний працівник одного з підприємств отримав поранення, його госпіталізували, повідомив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

У ДТЕК уточнили, що внаслідок удару пошкоджень зазнали чотири теплоелектростанції компанії. Як повідомили у пресслужбі, обладнання на цих підприємствах серйозно постраждало. Наразі працівники пошкоджених ТЕС намагаються ліквідовувати наслідки атаки. Загалом з початку повномасштабного вторгення ворог атакував об’єкти ДТЕК понад 170 разів.

Нагадаємо, з березня росіяни активно обстрілюють енергетичну інфраструктуру України. За цей час їм вдалося знищити три теплоелектростанції — Бурштинську, Зміївську та Трипільську. Також окупанти зруйнували Дніпровську ГЕС. Про те, чому, попри втрати енергетичної інфраструктури, українці все ще мають світло, розповіли журналісти LVIV.MEDIA.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності