Росіяни вночі знищили Трипільську ТЕС на Київщині

Трипільську ТЕС знищили росіяни

Ніхто з працівників станції не постраждав

Унаслідок масованої ракетної атаки в ніч на четвер, 11 квітня, російські війська повністю зруйнували Трипільську ТЕС у Київській області. Про це повідомив голова наглядової ради державної компанії «Центренерго» Андрій Гота в коментарі інформаційній агенції «Інтерфакс-Україна».

За його словами, всі працівники, які були на зміні під час обстрілів, живі. Унаслідок влучань сталася масштабна пожежа в турбінному цеху. Наразі на підприємстві тривають роботи з локалізації вогню.

Трипільська ТЕС була найбільшим постачальником електроенергії у Київську, Черкаську та Житомирську області.

«Масштаби руйнувань — жахливі. Грошима це не оцінити. Це для нас найбільший виклик за всю історію підприємства. Але я переконаний — ми з ним впораємось», — наголосив Гота, якого цитує пресслужба «Центренерго».

Міський голова Українки Київської області Олександр Туренко після удару по Трипільській ТЕС закликав місцевих жителів зарядити пристрої та зробити запаси води.

Нагадаємо, що це не перша зруйнована ТЕС за останні кілька тижнів. Зокрема, 22 березня 2024 року росіяни повністю знищили Зміївську ТЕС у Харківській області. Також росіяни зруйнували 80% усіх енергогенеруючих потужностей енергохолдингу ДТЕК Ріната Ахметова. Зокрема, серйозно пошкоджено Бурштинську і Ладижинську ТЕС.

Нагадаємо, вночі та вранці росіяни атакували Україну

82 повітряними цілями, основною ціллю атаки були енергетичні об’єкти, зокрема, на Львівщині. ППО збила 18 крилатих ракет та 39 «шахедів», більшість цілей збили на Львівщині.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності