• Головна
  • Війна
  • Росіяни протягом п’яти годин обстрілювали енергетичну інфраструктуру України

Росіяни протягом п’яти годин обстрілювали енергетичну інфраструктуру України

Росіяни обстрілювали енергетичну інфраструктуру України

Постраждали об’єкти на Київщині, Харківщині, Запоріжжі та Львівщині, зокрема теплоелектростанції ДТЕК

У ніч на четвер, 11 квітня, росіяни завдали чергового удару по критичній інфраструктурі України. Цілями ворожих ракет та дронів були енергетичні об’єкти у чотирьох областях України. Про атаку на енергетичну інфраструктуру повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко.

Серед пошкоджених об’єктів дві електростанції ДТЕК

На Київщині російські “шахеди“ та ракети влучили в об’єкт енергетичної інфраструктури. “Сьогодні вночі область була масовано атакована дронами-камікадзе та ракетами. Тривога тривала понад 5 годин. На жаль, під час повітряної тривоги на Київщині атаковано об'єкт критичної інфраструктури“, — розповів начальник Київської ОВА Руслан Кравченко. За його словами, на місці влучання почалась пожежа, наразі енергетики та рятувальні служби працюють над її ліквідацією. Про постраждалих інформація не надходила.

Також окупанти обстріляли Харків та область. “Судячи з того, куди цілить російський агресор, у Харкові можливі проблеми з енергопостачанням. Метро найближчі години не працюватиме“, — написав у своєму Telegram-каналі мер міста Ігор Терехов. Також начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що росіяни завдали щонайменше десять ударів по критичній інфраструктурі Харкова та області. Від атак ніхто з людей не постраждав.

Крім того, про влучання в об’єкт енергетики в області повідомив і начальник Запорізької ОВА Іван Федоров. “2 ракети сили протиповітряної оборони знищили, але, на жаль, є і влучання. В Запорізькому районі пошкоджено об’єкт енергетичної інфраструктури“, — розповів він. За словами начальника ОВА, на Запоріжжі також обійшлося без жертв та постраждалих.

У ДТЕК уточнили, що серед пошкоджених в атаці 11 квітня об’єктів є дві теплоелектростанції компанії. За словами пресслужби, обладнання обох підприємств серйозно пошкоджене через влучання. У компанії не повідомляють, які саме станції постраждали від атаки, проте зазначають, що працівники підприємств уже працюють над ліквідацією пожеж та інших наслідків обстрілу. На обох станціях обійшлося без постраждалих.

До слова, за даними міністра енергетики Германа Галущенка, росіяни також атакували енергетичні об’єкти на Львівщині, проте станом на 8:00 інформації щодо наслідків обстрілу в ОВА не розголошували.

Оновлено: О 8:26 начальник Львівської ОВА Максим Козицький повідомив, що російські дрони пошкодили два об’єкти енергетики в області. Зокрема йдеться про обʼєкт газорозподільчої інфраструктури у Стрийському районі та електропідстанцію у Червоноградському.

Нагадаємо, 11 квітня росіяни атакували Львівщину ракетами та дронами. Також під час російської атаки 9 квітня один зі збитих ворожих дронів впав на територію об’єкта критичної інфраструктури на Львівщині.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності