• Головна
  • Війна
  • Навчальний центр ЗАЕС атакували безпілотники — МАГАТЕ

Навчальний центр ЗАЕС атакували безпілотники — МАГАТЕ

Фото ілюстративне

Загрози ядерній безпеці наразі немає

У вівторок, 9 квітня, Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило про атаку безпілотників на навчальний центр Запорізької атомної станції, який розміщений на її майданчику.

“Вибух, про який йдеться, відповідає спостереженням команди МАГАТЕ. Цього разу прямої загрози ядерній безпеці немає, але цей інцидент вкотре підкреслює надзвичайно серйозність ситуації”, — цитує заяву гендиректора Рафаеля Гроссі МАГАТЕ.

У ГУР прокоментували провокації Росії щодо ЗАЕС

Представник ГУР Міноборони Андрій Юсов у ефірі телемарафону 9 квітня зазначив, що Україна не робить жодних ударів чи провокацій щодо ядерних об'єктів.

“Є відповідні фото та відео розміщення там військ та важкої техніки, мінування території станції, регулярного запуску з території станції БпЛА, в тому числі ударних і камікадзе, мінометні обстріли та обстріли з РСЗВ. Сьогодні вирішили за допомогою FPV-дронів імітувати обстріл з боку України”, — прокоментував атаку безпілотників на ЗАЕС Юсов.

Зазначимо, що 7 квітня на території Запорізької атомної електростанції здетонував дрон. Тоді МАГАТЕ теж закликало утримуватись від дій, які порушують ядерну безпеку.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності