• Головна
  • Україна
  • ДТЕК повідомив, які ТЕС постраждали від останніх російських ударів

ДТЕК повідомив, які ТЕС постраждали від останніх російських ударів

Фото ілюстративне

На деяких ТЕС нема куди ставити нове обладнання через суттєві руйнування

На теплових електростанціях ДТЕК в Івано-Франківській та Вінницькій областях внаслідок російських ударів постраждали усі енергоблоки, розповів виконавчий директор енергохолдингу ДТЕК Дмитро Сахарук. Йдеться про Бурштинську ТЕС на Прикарпатті та Ладижинську ТЕС на Вінниччині.

«22 березня відбувся найбільший обстріл з початку війни. Дуже багато руйнувань в енергетиці, насамперед постраждала генерація. Ми втратили 50% встановленої потужності. Постраждали дві наші станції: Бурштинська і Ладижинська. У нас постраждали всі блоки на Бурштинській ТЕС і всі — на Ладижинській ТЕС. Енергоблоки в різному ступені руйнації: від повної до понад 50%», — сказав Сахарук в інтерв’ю «Економічній правді».

За його словами, на відновлення енергоблоків знадобиться не один місяць, а можливо, й не один рік.

«Поступово будемо відновлювати. Після дефектації стане зрозуміло, якого обладнання не вистачає. Зараз критично необхідні трансформатори. Нам потрібно близько десяти одиниць. Зараз є запаси певного обладнання, але його нема куди ставити через дуже великі руйнації. У деяких випадках потрібно будувати блоки майже з нуля», — сказав топменеджер ДТЕК.

За попередньою оцінкою, росіяни зруйнували велике обладнання на ТЕС загальною вартістю 200 млн доларів. Вартість відновлювальних робіт ДТЕК оцінює у 80-100 млн доларів. Сахарук наголосив, що без міжнародної допомоги компанії відновитися не вдасться.

Ракетний удар по енергетиці 22 березня: що відомо

Як повідомляв LVIV.MEDIA, у ніч проти 22 березня Росія випустила по Україні  63 дрони-камікадзе та 88 ракет різного типу. Протиповітряній обороні вдалося збити 55 «шахедів» та 37 ракет, але решта завдали серйозних збитків енергосистемі.

Через російський удар 22 березня зруйновано ТЕЦ-5 у Харкові, а також ДніпроГЕС — найбільшу в Україні гідроелектростанцію, яка розташована в Запоріжжі.

Міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що 22 березня Росія здійснила наймасштабніший обстріл енергетичної інфраструктури.

Нагадаємо, що після російських ударів по енергетиці Україна різко збільшила імпорт електроенергії.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності