Росіяни влучили по ДніпроГЕС на Запоріжжі

Наслідки обстрілу ДніпроГЕС. Фото: прокуратура

Внаслідок атаки загинула людина

Під час обстрілів України 22 березня росіяни влучили по найбільшій гідроелектростанції України — ДніпроГЕС у Запоріжжі. Ситуація на плотині станції контрольована, загрози прориву немає, повідомили в «Укргідроенерго». Відомо про одного загиблого внаслідок обстрілу Дніпровської ГЕС.

На місці влучання виникла пожежа

Внаслідок влучання по Дніпровській ГЕС виникла пожежа. На місці працюють надзвичайні служби та енергетики.

«На жаль, влучання є і по найбільшій ГЕС України — ДніпроГЕС у Запоріжжі. Нелюди не заспокоїлись, зруйнувавши Каховську ГЕС, і тепер намагаються створити нову екологічну катастрофу, цинічно вдаривши по гідроспорудах ДніпроГЕС та плотині», — прокоментували в «Укргідроенерго».

«У Дніпровську ГЕС-2 є пряме влучання двох ракет. Попадання в опору. Розбиті підкранові балки. Обидві станції наразі не працюють. Наразі станція здійснює усі заходи, аби підняти затвори і здійснити пропуск води нижче по течії Дніпра», — сказав керівник «Укргідроенерго» Ігор Сирота в ефірі «Радіо Свобода». За його словами, ГЕС-2 у критичному стані і невідомо, як вона зможе працювати.

Рух через ГЕС у Запоріжжі повністю зупинили

У Патрульній поліції повідомили, що рух автодорожнім переїздом через греблю Дніпровської ГЕС повністю зупинили. «Рух здійснюється через Арковий міст о. Хортиця (вул. Сергія Тюленіна — вул. Січі — вул. Таганська). А також, через Нові мости та Хортицький район», — зазначили у поліції.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності