• Головна
  • Україна
  • Атака по енергетичній системі в ніч на 22 березня була наймасштабнішою за останній час — міністр

Атака по енергетичній системі в ніч на 22 березня була наймасштабнішою за останній час — міністр

Росіяни здійснили наймасштабнішу атаку на українську енергетику
Фото: Freepik

Постраждали енергетичні системи щонайменше у шести областях

Росіяни в ніч на 22 березня здійснили наймасштабнішу атаку на українську енергетику за останній час. Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook міністр енергетики України Герман Галущенко.

“Мета — не просто пошкодити, а спробувати знову, як і минулого року, спричинити масштабний збій в роботі енергосистеми країни. На жаль, є влучання та пошкодження об’єктів генерації, системи передачі та розподілу електроенергії в різних областях”, — написав міністр.

Окрім цього, через обстріл знеструмлено одну з ліній електропередачі, що живить ЗАЕС. У частині регіонів є перебої зі світлом. Енергетики вже працюють над відновленням електропостачання.

Нагадаємо, після російського ракетного удару 22 березня виникли проблеми зі світлом у Кропивницькому, Хмельницькому, Харкові, на Дніпропетровщині та в інших областях. Так, у Кропивницькому світло зникло в кількох мікрорайонах, У Кривому Розі вводять аварійні графіки відключення світла: лікарні та інші заклади мають перейти на генератори, повідомив голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул.

За словами голови Дніпропетровської ОВА Сергія Лисака, внаслідок російського ракетного удару пошкоджено енергетичні об'єкти в Дніпровському, Криворізькому, Павлоградському та Камʼянському районах. Є перебої зі світлом та водопостачанням. В області будуть введені графіки відключень.

Також аварійні графіки відключення електроенергії ввели в Сумському, Конотопському та Шосткинському районах Сумської області, а ще на Полтавщині. Крім того, без світла залишився Харків: у зв’язку з цим, у місті також є проблеми з водопостачанням.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності