• Головна
  • Україна
  • Після російських атак Україна почала імпортувати рекордні обсяги електроенергії

Після російських атак Україна почала імпортувати рекордні обсяги електроенергії

Фото ілюстративне

В Україні не працюють ДніпроГЕС і харківська ТЕЦ-5

Україна сьогодні імпортує понад 18 600 МВт-год електроенергії, повідомило Міністерство енергетики вранці у вівторок, 26 березня. Це найбільший показник з початку року.

Як йдеться в повідомленні, триває відновлення Енергосистеми після найбільшого удару за весь час війни, якого росіяни завдали 22 березня. Минулої доби за вказівками диспетчерів «Укренерго» застосовувалися погодинні та аварійні відключення електроенергії в Одеській, Харківській, Дніпропетровській областях, а у пікові години також у Хмельницькій області.

У Херсоні через потепління вирішили достроково завершити опалювальний сезон. Харків теж учора оголосив про відключення теплопостачання, але там ситуація значно складніша: місцева ТЕЦ-5 повністю зруйнована.

Нагадаємо, вночі та вранці 22 березня росіяни завдали масованого удару по енергетичних об’єктах України, застосувавши як дрони-камікадзе Shahed, так і крилаті та балістичні ракети. Міністерство енергетики назвало цю атаку наймасштабнішою з тих, які росіяни здійснили за останній час.

Під час масованого удару по Україні 22 березня росіяни також вдарили по ДніпроГЕС у Запоріжжі. Після цього станцію зупинили. Водночас загрози прориву греблі ДніпроГЕС немає.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності