Наразі немає загрози прориву греблі ДніпроГЕС

Наразі немає загрози прориву греблі ДніпроГЕС

В Укренерго зазначають, що ситуація на греблі контрольована

Ситуація на греблі Дніпровської Гідроелектростанції після російського ракетного удару контрольована, а загрози її прориву наразі немає. Також на станції не фіксують витоку нафтопродуктів, повідомив начальник Запорізької ОВА Іван Федоров у суботу, 23 березня.

У воді зменшується концентрація нафтопродуктів

У суботу, 23 березня, начальник Запорізької ОВА Іван Федоров провів нараду із заступницею міністра захисту довкілля та природних ресурсів Оленою Крамаренко та головою Державної екологічної інспекції Ігорем Зубовичем. “Одне із питань порядку денного — оперативна інформація щодо локалізації наслідків обстрілу ДніпроГЕС та поточна ситуація. І, звісно, аналіз можливих екологічних наслідків надалі”, — розповів Іван Федоров.

Під час наради у Держекоінспекції повідомили, що концентрація нафтопродуктів у воді зменшується, проте все ще перевищує норму. Крім того, представники Укренерго прокоментували стан самої ГЕС. За їхніми словами, наразі немає загрози прориву греблі станції. До того ж витік нафтопродуктів вдалося ліквідувати, і наразі їх на ГЕС не фіксують.

Нагадаємо, у п’ятницю, 22 березня, росіяни обстріляли Україну ракетами. Дві з них влучили по найбільшій гідроелектростанції України — ДніпроГЕС у Запоріжжі. Внаслідок влучання на станції виникла пожежа. Удар по ДніпроГЕС призвів до витоку нафтопродуктів у Дніпро.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності