• Головна
  • Україна
  • Внаслідок нічної російської атаки близько 800 тис. українців залишились без світла

Внаслідок нічної російської атаки близько 800 тис. українців залишились без світла

800 тисяч українців без світла через російську атаку 22 березня
Фото: Freepik

Без світла залишились 200 тис. мешканців Хмельниччини та 600 тис. харків’ян. Також для низки областей застосували мережеві обмеження

Внаслідок російської атаки на енергетичну структуру у ніч на п’ятницю, 22 березня, майже мільйон українців залишився без електропостачання. Йдеться про 600 тис. споживачів Харкова та ще 200 тис. мешканців Хмельниччини, а десятки тисяч жителів інших областей, повідомили у Міністерстві енергетики України.

Скільки користувачів залишились без світла

Найскладніша ситуація наразі залишається у Харкові. Там без електроенергії залишається майже все місто.

“Через значні пошкодження залишаються знеструмленими близько 600 тисяч споживачів. Триває робота над заживленням критичної інфраструктури міста,” — написали у Міненерго.

На Хмельниччині після масштабного знеструмлення без світла залишились 200 тисяч мешканців. Наразі без електроенергії понад 2 тисячі абонентів, тривають відновлювальні роботи

Окрім цього, подачу електроенергії відновили у Вінницькій і Львівській областях.

Також у Міністерстві зазначили, що попри значні пошкодження енергетикам вдалося запустити в роботу частину обладнання на Дніпро ГЕС, по якій 22 березня вдарили росіяни, проте електроенергію станція поки не виробляє. “Триває огляд пошкоджень для з’ясування та оцінки масштабів збитків”. Окрім цього, енергетики відновили роботу повітряної лінії електропередачі, яка живить Запорізьку АЕС.

Мережеві обмеження в областях внаслідок російської атаки

До слова, мережеві обмеження залишаються на Одещині — 230 тис. споживачів та на Дніпропетровщині — 10 тис. споживачів.

Нагадаємо, у п’ятницю, 22 березня Росія завдала масового удару по енергетиці України, зокрема крилатими, балістичними та аеробалістичними ракетами, а також дронами-камікадзе. Внаслідок атаки низка областей залишились без світла. Також ввели аварійні графіки відключення електроенергії в Сумському, Конотопському та Шосткинському районах Сумської області, а ще на Полтавщині.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності