• Головна
  • Війна
  • Ракетні удари РФ пошкодили близько 80% потужностей ДТЕК

Ракетні удари РФ пошкодили близько 80% потужностей ДТЕК

Ракетні удари РФ пошкодили близько 80% потужностей ДТЕК

П’ять із шести електростанцій зазнали серйозних руйнувань

Внаслідок російських атак по енергетичній інфраструктурі України протягом березня близько 80% потужностей ДТЕК були пошкоджені або повністю зруйновані. Про масштабні руйнування повідомив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук під час національного телемарафону у суботу, 30 березня.

У Міненерго не передбачають дефіциту електроенергії

У березні окупанти завдали щонайменше десять ракетних ударів по об'єктах ДТЕК. найбільш руйнівними стали дві атаки, що сталися впродовж останнього тижня — з 25 по 30 березня. "Наслідки цих двох атак, які були дуже "результативні" — пошкоджено дуже багато об'єктів генерації та розподілу електроенергії", — наголосив Дмитро Сахарук.

Зокрема, з шести теплових електростанцій ДТЕК п’ять зазнали серйозних руйнувань — деякі блоки були повністю зруйновані, інші пошкоджені частково. Крім того, значних пошкоджень зазнали інші генеруючі об'єкти, зокрема Зміївська ТЕС на Харківщині. Росіяни також завдали масованих ударів ракетами по підстанціях і розподільчих мережах ДТЕК по всій території України.

Водночас у Міненерго заявили, що поки не передбачають значного дефіциту електроенергії. У міністерстві не планують застосовувати аварійних відключень областях України, окрім Харківської, де енергомережі постраждали найбільше.

Нагадаємо, у ніч на 29 березня росіяни атакували Україну ракетами та безпілотниками. Внаслідок обстрілу пошкоджені теплові та гідроелектростанції в центральному та західному регіонах.

Через обстріли у шести областях України запровадили графіки аварійних відключень електроенергії. Вже 30 березня Міністерство енергетики скасувало аварійні відключення світла у шести областях, які вводили через масові атаки на обʼєкти енергогенерації.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності